Gasztroenterológiai magánrendelés – Szombathely

A belgyógyászati magánrendelőmben mindent megteszünk azért, hogy a lehető legteljesebb intimitást biztosítsuk a nálunk jelentkező páciensek számára.

Sokan szeretnék, ha hozzátartozójuk jelen legyen a vizsgálaton, mások éppen ellenkezőleg inkább négyszemközt szeretnék panaszaikat előadni, a vizsgálatokat elvégeztetni. Szerencsés, ha a páciens ezt már a rendelőbe érkezés előtt eldönti. Természetesen mindkét kívánságnak eleget tudunk tenni.

Endoszkópos vizsgálatok során figyelmünket maximálisan a páciensre fordítjuk, így a vizsgálatot végző endoszkópos szakasszisztense(ke)n, a vizsgáló szakorvos(ok)on kívül más a vizsgálóhelyiségben nem tartózkodhat.

Járványügyi szempontok miatt a vizsgálóhelyiség előtti várót a már vizsgálaton átesett páciens esetleges megfigyelésére tartjuk fenn. A vizsgálatra esetleg várakozókat kérjük, hogy a bejárathoz közelebbi váróban tartózkodjanak.

Hogyan készüljünk föl a vizsgálatra?

Javasoljuk a pácienseknek, hogy még a rendelőbe érkezés előtt gondolják át, hogy melyek a legfontosabb a panaszaik.

Nem elsősorban olyan kinyilatkoztatásokra gondolok, hogy „epe-” vagy „bélpanaszaim” vannak, hanem arra, miben változott a közérzet, hogy van-e fájdalom, van-e székletrendváltozás stb. Fontos lehet a panaszok kezdete, esetleg az, hogy mi váltotta ki, mire enyhültek a tünetek.

Orvosi dokumentáció

Bár sokan úgy tudjuk, hogy az EESZT-ben minden adat elérhető, sajnos a tapasztalatom szerint ez nem így van. Ezért a célszerű az összes orvosi dokumentációt akár papíron, akár elektronikus formában tároltan elhozni, és a legszerencsésebb időrendi sorrendbe tenni.

Előfordulhat, hogy egy oltási vagy terhességi könyvecske, egy évekkel azelőtt végzett hasi műtét, egy nőgyógyászati szövettan stb lehet egy belgyógyász számára nagy segítség!

Gyógyszerek

Sokszor az az információ, hogy „kis piros a vérnyomásra” kevés a számunkra. Legszerencsésebb papírra, elektronikus adathordozóra rögzíteni a gyógyszer nevét, a dózisát, azt, hogy a bevételére általában mikor kerül sor.

Célszerű egy listát összeállítani azokról a készítményekről is, amelyik nem várt reakciókkal (allergia, mellékhatás, hatáselmaradás) jártak.

Mikor érkezzünk?

Lehetőség szerint az előre egyeztett időben. Mivel a vizitek beosztása feszes, előbb érkezni nem szükséges. A késéssel mind a vizsgáló orvost, a következő pácienst, de leginkább önmagunkat hozzuk nehéz helyzetbe.

Időpontfoglalás a magánrendelésre

Dr. Patai Árpád belgyógyász-gasztroenterológus magánrendelésére időpontot foglalni hétfőtől péntekig 14 és 17 óra között az alábbi telefonszámon lehet:

Telefonszám: +36 20 387 68 08

A magánrendelő a szombathelyi Vitalitas Egészségközpontban található.

A rendelő az udvaron található. A bejárat melletti csengő megnyomása utáni berregő hangra lehet a kapuszínen át bejutni.

Ha ide kattint, a Google-térképen is elérhető a magánrendelő. A pontos cím: 9700 Szombathely, 11-es Huszár út 19.

vitalitas térkép